Sorry Valiteit neemt even geen nieuwe klanten meer aan!

Ayurvedische massages

 

Ayurveda is afkomstig uit India en wordt gezien als een van de oudste geneeskundige systemen. Ayurveda gaat er vanuit dat je lichaam is opgebouwd uit drie zogenoemde 'dosha's: Vata, Pitta en Kapha. Een ayurvedische massage zorgt ervoor dat je dosha's in balans blijven en dat is wat je wilt. Waar onze Westerse gezondheidsleer een afwezigheid van ziektes ziet als 'gezond zijn', ziet Ayurveda 'gezond zijn' vooral als: een balans van je dosha's.

Volgens de ayurvedische traditie worden mannen door mannen en vrouwen door vrouwen gemasseerd.
Deze massage is uitsluitend boekbaar voor vrouwen. 

 

Abhyanga - warme kruidenolie massage


De Abhyanga  is oorspronkelijk bedoeld voor gezonde mensen en is daarmee onderdeel van de preventieve geneeskunde. 

Een ayurvedische massage onderscheidt zich door het gebruik van een ruime hoeveelheid warme kruidenolie. De kruidenolie heeft een medicinale werking. De Abhyanga is een gehele lichaamsmassage waarbij dus ook buik, hoofd en gezicht meegenomen worden. 

Navarikhizi - Kruidenstempelmassage 

De kruidenstempels worden vooraf persoonlijk voor jou gemaakt. De kruidenstempels worden in warme melk (sojamelk, rijstemelk of havermelk) gedompeld en over het lichaam gewreven. Dit brengt naast reiniging van het lichaam van toxines, verlichting van neuro-musculaire spanningen en het stimuleren van vitaliteit.

Navarikhizi revitaliseert het totale lichaam en geeft energie en beweeglijkheid. Daarnaast verlicht de behandeling stress en herstelt de eetlust en het slaappatroon.