Magnesium tekort en behoefte
Magnesium is naast zuurstof en water de derde levensbehoefte van het lichaam. Gemiddeld heeft een mens ongeveer 400 milligram magnesium per dag nodig. Idealiter wordt dit gehaald uit voeding: bananen, granen, noten, abrikozen en groene groenten zoals spinazie zijn voorbeelden van voeding met veel magnesium. Helaas eten we niet altijd voldoende van deze voedingsmiddelen en ontstaat er een tekort aan magnesium in ons lichaam. Dit magnesium tekort kan alsmaar groter worden door bijvoorbeeld ouder worden maar ook door het drinken van koolzuurhoudende dranken, koffie, eten van veel suikers, het ervaren van stress of veel sporten. Fosfaten, die veelal in frisdranken zitten, binden zich aan magnesium waardoor het mineraal niet meer kan worden opgenomen in het lichaam. De cafeïne van het dagelijks drinken van koffie en thee zorgt ervoor dat de nieren extra magnesium verbruiken. Bij stress verbruikt het lichaam tot wel tweemaal meer magnesium dan normaal. Veel sporten leidt tot extra uitscheiding van magnesium. Zo krijgt je iedere dag te weinig magnesium binnen wat resulteert in een dusdanig magnesium tekort, met vervelende bijwerkingen. Dit magnesiumgehalte breng je het makkelijkst en snelst terug op peil met Permsal Magnesium producten.


Waarom magnesium

In China wordt magnesium de ‘vonk van het leven’ genoemd. Ook staat magnesium bekend als het ‘anti-stress mineraal’ en het ‘wonder mineraal’. Dit geeft aan hoe belangrijk magnesium is voor onze gezondheid.

Magnesium speelt een centrale rol bij alle biologische lichaamsprocessen:
• ontspant spieren en bloedvaten
• versoepelt gewrichten
• verbetert nachtrust
• geeft energie en uithoudingsvermogen
• ondersteunt andere mineralen en vitamines
• verzacht de huid
• brengt rust in het zenuwstelsel
• stuurt gehele stofwisseling aan
• stimuleert vetverbranding
• verschoont bloedvaten en voorkomt verkalking
• versterkt botten en tanden
• voorkomt bloedstolsels

.

Snelle en effectieve opname via de huid
Permsal magnesium is een natuurproduct en wordt gewonnen in Nederland, uit de voormalige Zechstein zee. De werkzame stof in Permsal is magnesiumchloride. Dit is een lichaamseigen stof die snel door de huid wordt opgenomen en rechtstreeks naar de cellen gaat. Het grote voordeel van de toepassing via de huid ligt in de mogelijkheid om acute problemen lokaal te behandelen. Denk hierbij aan spierkrampen, spierpijnen, rusteloze benen of artrose. Ook kun je via deze methode nooit te veel magnesium gebruiken. Wanneer de cellen verzadigd zijn nemen ze simpelweg niets meer op.

Magnesium nu ook verkrijgbaar bij Valiteit 
Dankzij de positieve reacties van klanten over de behandelingen met magnesium van Permsal is de magnesiumolie nu ook verkrijgbaar in mijn praktijk en te bestellen via mijn webshop. Het kan zowel preventief als bij klachten worden toegepast.

 

Tip: Maak van het gebruiken van magnesium een dagelijkse gewoonte, net als het poetsen van je tanden. Hierdoor is het gemakkelijker aan je dagelijkse dosis magnesium te komen.

 

Bronvermelding en meer informatie: www.permsal.nl