Ayurvedische massage

Gepubliceerd op 22 augustus 2020 om 18:25

Ayurveda betekent in het Sanskriet ‘kennis van het leven’. Het is de oudste geneeskunde die de mens kent. Ayurveda is een geneeskunde die zich bewezen heeft bij het behandelen en ter voorkoming van ziektes.

Elementen

De ayurveda is gebaseerd op de theorie dat het universum uit vijf elementen bestaat te weten aarde, water, vuur, lucht en ether – en het menselijk lichaam daarmee ook. Ayurveda is een holistische geneeskunde afkomstig uit India. Zij omschrijft fysiologie, pathologie, diagnose en behandeling op basis van de leer van de drie dosha’s: vata, pitta en kapha. Bij een ayurvedische massage wordt de disbalans in de dosha’s herstelt door middel van een massage.

Over Ayurvedische massage
Bij een Ayurvedische massage word je van van top tot teen gemasseerd met warme olie die volledig op jou is afgestemd. De ayurvedische massage heeft een reinigend en voedend effect en stimuleert het zelf-genezend vermogen van het lichaam. Maar het dient ook uitstekend voor een rustgevende en weldadige ontspanning. Het is echt een van top tot teen behandeling. Alle onderdelen van je lichaam worden gemasseerd; je rug, hoofd, oren, gezicht, borst, buik, armen en handen, benen en tenen. Hierdoor is het ook een waanzinnige wellness behandeling.

Ayurvedische oliemassage versterkt het immuunsysteem
De ayurvedische oliemassage versterkt het immuunsysteem en geeft een gevoel van welzijn. De massage wordt zowel ingezet voor behandeling als ter voorkoming van klachten. Het activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop, helpt tegen vermoeidheid, stress en slapeloosheid. Het effect van een Ayurvedische massage betreft zowel het reinigen, ontspannen, voeden en balanceren van het lichaam. In India worden kinderen vanaf hun geboorte gemasseerd. Daar is het een onderdeel van hun cultuur, net zoals wij naar een pedicure of kapper gaan, laten zij zich daar minimaal 1 keer per week masseren. Gelukkig kunnen wij tegenwoordig ook genieten van deze bijzondere vorm van massage.

Goed om te weten
Een Ayurvedische massage behandeling wordt gestart met een intake aan de hand van een korte vragenlijst. Doordat Ilze met warme olie werkt word je zonder kleren gemasseerd. Een heerlijke hoofdmassage is onderdeel van de behandeling. De olie is zeer voedend voor je huid. Het is fijn om deze na afloop lekker in te laten trekken. Trek daarom makkelijk zittende kleding aan waar olie op mag komen. Je haar zal ook olieachtig zijn na afloop. Dit is een super gezond voor je hoofdhuid en haren! Wacht daarom zo lang mogelijk met douchen. Het resultaat? Een ontspannen lijf en gezonde glow op je gezicht met prachtige glanzende haren.

Reactie plaatsen

Reacties

Simone meysen
2 jaar geleden

Goedemiddag

Ik heb op dit moment een pees verkramping in mijn onderrug /bil.
Ik heb nu best zware medicijnen maar het gaat niet over.
De arts zegt dat waarschijnlijk de stress in mijn bil geslagen is en dat massage misschien kan helpen.
Ik zou graag willen weten wat een Ayurvedische oliemassage of hotstone massage kost.

Mvg Simone Meysen