Collageen poeder een hype?

Gepubliceerd op 10 april 2021 om 17:57

 

Ons lichaam maakt zelf collageen aan, maar na je 25e neemt dit lichaamseigen collageen af. De vermindering van productie van collageen kan zorgen voor afname van huidelasticiteit en het slapper en dunner worden van de huid. Collageen afname in spieren en gewrichten zorgt voor een stijver lichaam en minder soepel bewegen.

 

Wat doet collageen poeder?


Collageenpoeder van Omega Flow helpt je lichaam de stevigheid te herstellen.
Van zowel de huid, haren en nagels als soepelere spieren en gewrichten. Helpt de elasticiteit van de huid te behouden.
• Maakt de huid van gezicht en lichaam gladder, zachter en soepeler
• Zorgt voor een gladdere huid met minder rimpels en lijntjes
• Heeft een bewezen effect op rimpels en de zichtbaarheid van cellulite

 

Waarom kiezen voor vis collageen?

 

Viscollageen is de meest zuivere vorm van collageen. De structuur is vergelijkbaar met die van de menselijke huid waardoor het goed mogelijk werd om het in een aantal cosmetische producten te verwerken. Rundercollageen heeft nagenoeg dezelfde eigenschappen. Het collageen wordt sinds het uitbreken van BSE, de gekkekoeienziekte minder toegepast vanwege het idee dat de ziekte via injecties met rundercollageen zou kunnen worden overgebracht.

 

Wat zegt de wetenschap over collageen?


Er zijn duidelijke resultaten gekomen uit een studie gedaan met Arctic Blue’s viscollageen. Bij 20 proefpersonen werd de hydratie in de huid gemeten na 8 weken inname van 10 gram collageen per dag. Hieruit bleek dat in de onderarm een verbetering van 11% meetbaar was. Echter in het gezicht bleek de hydratie van de huid door de werking van het collageen met maar liefst 35% te zijn toegenomen.

 

Wat zijn de ingrediënten?

 

Naast een lekker natuurlijk smaakje, zijn de belangrijkste ingrediënten natuurlijk het de viscollageen peptiden (86%) en poeder van de acerola vrucht. Dit is een soort kers uit de tropen met een hoog gehalte aan natuurlijke vitamine C. Vergeleken met een sinaasappel bevat ze 30 x keer vitamine C.

We hebben nu het beste viscollageen gevonden. Dan willen we het nu ook helemaal goed doen. We voegen daarom een beetje natuurlijke vitamine C toe (in de vorm van acerola-poeder) en dus geen synthetisch ascorbinezuur. De reden hiervan is dat een gezond lichaam voldoende vitamine C nodig heeft om zelf hiervan, uit de opgenomen aminozuren, collageen te maken. Dit is al heel lang bekend en wordt zelfs beschreven door Wikipedia.

De Europese autoriteit (EFSA), die toeziet op de veiligheid en de wetenschappelijke toetsing van gezondheidsclaims (die gebruikt worden op voedingsmiddelen en gezondheidsproducten), heeft dan ook goedgekeurd dat het volgende van toepassing is op Visscollageen poeder van Omegaflow met toegevoegde vitamine C:

  1. Vitamine C is van belang voor de vorming van collageen wat de huid verstevigt
  2. Vitamine C speelt een rol bij de aanmaak/opbouw van kraakbeen
  3. Vitamine C draagt bij aan de instandhouding van sterke botten

 

Ik heb zelf eerst rundercollageen gebruikt. Helaas bleek ik hier allergisch voor te zijn. Na een zoektocht ben ik terecht gekomen bij Omegaflow viscollageen poeder. Ik gebruik dit poeder nu een aantal maanden en merk echt het verschil in hydratatie van mijn huid en minder diepe rimpels. 

Wil jij het viscollageen ook proberen? Bestel het dan via mijn webshop

Of stuur me een Whatsappje op 06 48 10 56 90.