Magnesium

Gepubliceerd op 23 september 2020 om 17:55

WAT DOET MAGNESIUM VOOR ONS LICHAAM


Lichamelijk en geestelijk gezond blijven tot op hoge leeftijd is het beste dat we ons kunnen
wensen, helaas ligt het in de werkelijkheid vaak anders. Ongeacht onze leeftijd hebben we vaak te kampen met typische beschavingsziekten. Dit komt bijvoorbeeld door ons drukke bestaan, maar ook een tekort aan magnesium, het mineraal dat een centrale rol speelt bij alle biologische lichaamsprocessen. Met name het skelet, de hartspier, hersenen, lever en nieren zijn rijk aan magnesium. Magnesium wordt ook wel het sleutel mineraal genoemd, omdat het andere mineralen en vitamines in het lichaam ondersteunt.


Magnesium is naast zuurstof en water de derde levensbehoefte van het lichaam. De behoefte aan magnesium is persoonlijk en af- hankelijk van vele factoren. Denk hierbij aan het lichaamsgewicht, levensstijl, leeftijd en eventuele klachten. Gemiddeld heeft een mens ongeveer 400 milligram magnesium per dag nodig. Idealiter wordt dit gehaald uit voeding: bananen, granen, noten, abrikozen en groene groenten zoals spinazie zijn voorbeelden van voeding met veel magnesium. Helaas eten we niet altijd vol- doende van deze voedingsmiddelen en ontstaat er een tekort aan magnesium in ons lichaam.
Dit tekort kan alsmaar groter worden door bijvoorbeeld ouder worden of verschillende dagelijkse handelingen. Bijvoorbeeld het drinken van koolzuurhoudende frisdranken, koffie, eten van veel suikers, het ervaren van stress of veel sporten. Fosfaten, die veelal in frisdranken zitten, binden zich aan magnesium waardoor het mineraal niet meer kan worden opgenomen in het lichaam. De cafeïne van het dagelijks drinken van koffie en thee zorgt ervoor dat de nieren extra magnesium verbruiken. Bij stress verbruikt het lichaam tot wel tweemaal meer magnesium dan normaal. Veel sporten leidt tot extra uitscheiding van magnesium.

OPNAME VIA DE HUID
Het tekort aan magnesium wordt vaak aangevuld met voedingssupplementen, maar kan beter worden opgenomen
via de huid. Dit is in 2016 via een groot wetenschappelijk onderzoek bewezen. Via de haarzakjes en zweetklieren wordt magnesium chloride, de werkzame stof in Permsal, voor minimaal 90% opgenomen op celniveau binnen enkele minuten.
Magnesium chloride is een lichaamseigen stof die in elke cel van ons lichaam voorkomt. De producten van Permsal zijn speciaal ontwikkeld voor opname van magnesium via de huid.
Het grote voordeel van de toepassing via de huid ligt in de mogelijkheid om acute problemen lokaal te behandelen. Denk hierbij aan spierkrampen, spierpijnen, rusteloze benen of artrose. Tot nu toe is er geen farmaceutische vorm met een vergelijkbaar snelle werking in geval van spierproblemen. Ook kun je magnesium nooit te veel gebruiken. Wanneer de cellen verzadigd zijn nemen ze simpelweg niets meer op.

WAAR IS MAGNESIUM GOED VOOR?

ONTSPANT SPIEREN EN BLOEDVATEN. VERSOEPELT GEWRICHTEN
GEEFT ENERGIE EN UITHOUDINGSVERMOGEN
ONDERSTEUNT ANDERE MINERALEN EN VITAMINES
VERZACHT DE HUID
VERBETERT NACHTRUST
BRENGT RUST IN HET ZENUWSTELSEL
STUURT GEHELE STOFWISSELING AAN. STIMULEERT VETVERBRANDING
VERSCHOONT BLOEDVATEN EN VOORKOMT VERKALKING
VERSTERKT BOTTEN EN TANDEN. VOORKOMT BLOEDSTOLSELS

HUIDPROBLEMEN – JEUK
Magnesium chloride wordt vaak gebruikt voor het bestrijden van huidklachten. Magnesium heeft een bewezen werking op de verjonging en het herstel van de huid. Bij voetschimmel, eczeem, psoriasis of andere huidklachten kan Permsal verlichting geven
VERMOEIDHEID
Vermoeidheidsklachten kunnen worden veroorzaakt door een magnesiumtekort. Magnesium kan verlichting bieden bij ziekten als ME, chronisch vermoeidheidssyndroom en fibromyalgie.
HOOFDPIJN EN MIGRAINE
Hoofdpijn en migraine kunnen ontstaan door het samentrekken van de bloedvaten. Magnesium heeft een ontspannende werking op het hoofd en de nekspieren. 
SPIERKRAMP, SPIERPIJN OF RESTLESS LEGS
Het mineraal calcium spant de spieren aan. Magnesium zorgt juist voor de ontspanning van
de spieren. Ook is magnesium verantwoordelijk voor het afdrijven van melkzuren uit onze spieren na inspanning en hierdoor effectief tegen spierkramp.
SLAAPPROBLEMEN
Doordat magnesium het lichaam helpt ontspannen en ontstressen, heeft Permsal een positieve werking op de nachtrust.

ZWANGERSCHAP EN BORSTVOEDING

Tijdens de zwangerschap neemt de behoefte aan magnesium aanzienlijk toe. Dit is nodig
voor de groei van de foetus en de verhoogde nieruitscheiding door de hormonale verandering gedurende de zwangerschap.
Moeders die borstvoeding geven, hebben vaak een chronisch tekort aan vitale voedingswaarden,
veel hiervan gaat immers naar de voeding voor het kind. Wat overblijft gaat naar de moeder. 
MENTALE KLACHTEN
Magnesium heeft een doorslaggevend aandeel in de regulering van dopamine en serotonine in de hersenen. Wetenschappers hebben magnesiumgebrek aangewezen als een van de verantwoordelijke factoren voor het ontstaan van depressies. In principe werkt magnesium op dezelfde manier als medicijnen voor depressie; het verhoogt de serotoninespiegel in de hersenen, echter zonder bijwerkingen.
Magnesium staat bekend als het ‘antistress-mineraal’ vanwege de totale ontspanning voor het hele lichaam. Het rustgevende mineraal kan ook verlichting bieden bij meerdere mentale klachten zoals stress, angst, ADHD/ADD, migraine, vergeetachtigheid, vroege alzheimer of PDD. Zowel preventief als curatief heeft magnesium zijn werking.

 

TOEPASSING EN DOSERING
Magnesium olie is handig, snel in te zetten en gemakkelijk te doseren. Magnesium olie kan worden aangebracht waar nodig. De snelste plekken voor opname zijn voeten, buik en oksels. Het werkt tevens als een natuurlijke deodorant bij het aanbrengen onder de oksels.
Gebruik als basis dosering minimaal 2 keer per dag 10 sprays om in ieder geval de helft van je dagelijkse dosering binnen te krijgen. Breng op de gewenste plekken aan. Laat de olie na aanbrengen 5 tot 10 minuten inwerken. Spoel daarna desgewenst af. Dit is niet noodzakelijk, maar wordt door veel mensen als prettiger ervaren.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.